Hvilke løpeklær skal jeg velge?

Å løpe ute på sommeren byr sjeldent på problemer da man kler seg lett og enkelt. Å løpe på vinteren derimot kan skape stort ubehag dersom du ikke velger riktige klær.

Hvilke løpeklær skal jeg velge?

Velg riktig løpetøy til sesongen

Å løpe ute på sommeren byr sjeldent på problemer da man kler seg lett og enkelt. Å løpe på vinteren derimot kan skape stort ubehag dersom du ikke velger riktige klær. Vi har mange års erfaring i sportsbransjen og leverer treningstøy og t-skjorter med firmalogo til mange bedriftslag og løpegrupper. Vi gir deg en kort innføring i hva slags plagg du bør velge om du skal løpe når gradene ute har senket seg.

Hvilke tekstiler skal man velge på løpetøyet?

Det viktigste er å velge klær som puster for å holde kroppen så tørr som mulig så du ikke blir unødvendig våt og kald. På sommeren kan du godt løpe i bomulls trøyer men på vinteren anbefales ikke dette da de ikke puster like bra som merinoull, polyamid og polyester. Selv undertøyet du bruker på vinteren bør være i funksjonsmateriale.

Merinoull varmer og puster og er antibakterielt som betyr at svettelukten ikke setter seg. Derfor trenger du heller ikke vaske det så ofte. Fordelen med merinoull er at det ikke klør og er behagelig å ha rett på kroppen.

Syntetiske materialer er ikke like varme som merinoull, men både polyamid og polyester transporterer fukt på en tilfredsstillende måte og tørker fort. Her er ulempen at svettelukten fort kan sette seg så selv om disse klærne fint kan brukes som undertøy og mellomlag må de vaskes oftere og på 60 grader.

Lag-på-lag prinsippet

Når det er kaldt er det lag-for-lag-prinsippet som gjelder, spesielt på overkroppen. Det er derfor lurt å velge et ettersittende plagg innerst som transporterer fukten vekk fra kroppen og ut i neste lag.

Ytterste plagget bør være en vind og vanntett jakke og vi anbefaler GORE-TEX Active. Active er lett og smidig og har en god pusteevne. 

Og for all del ikke glem refleksen når du er ute og løper på høsten og vinteren. Refleks kommer i mange varianter og du gjør deg synlig med en x-vest over jakken.

Har du treningstøy og t-skjorter med firmalogo er det lurt å vrenge disse før tøyet vaskes så holder logoen lenger.