Ønsker du mer bærekraftige firmaklær?

Ordet bærekraft er et ord som har kommet for å bli og stadig flere bedrifter velger bærekraftige og miljøvennlige løsninger når de skal handle firmaklær med logo.

Ønsker du mer bærekraftige firmaklær?

Tenk miljø og velg miljøvennlige firmaklær

Å velge firmaklær som har større bærekraft og som er mer miljøvennlige handler om å ta de riktige valgene som har minst mulig fotavtrykk på miljøet. Samtidig handler det om å velge firmaklær som skal vise bedriften fra sin beste side og her er kvalitet, levetid og nytteverdi gode nøkkelord. En jakke eller skjorte av god kvalitet, som kan brukes ofte, er et mer miljøvennlig valg enn et billig produkt som må erstattes oftere. Den billigste løsningen er ofte ikke den beste og har som regel større negativ virkning på miljøet. Med miljøvennlige firmaklær har du ikke bare bidratt til en litt renere verden, men du har også sikret at dine medarbeidere ikke går rundt med klær som har blitt behandlet med farlige kjemikalier.

Hvordan velge bærekraftige firmaklær

Vi er medlem av Etisk handel Norge og har forpliktet oss til å ha fokus på mer bærekraftig drift og være en rådgiver for våre kunder slik at de kan velge mer klimavennlige varer. Det beste er å se etter miljørmerkede klær. Svanemerket, GOTS (Global organic textile standard), Fairtrade Cotton, OEKO-TEX og EU Ecolable er eksempler på miljømerker som stiller strenge miljøkrav til alt fra bruk av kjemikaler til behandling av arbeidernes rettigheter, forurensing og dyrevelferd. Når du velger bærekraftige klær til ditt firma har du vært med på å ta ansvar for at bomullsplukkere og tekstilarbeiderne ikke blir utsatt for problematiske kjemikalier i tekstilproduksjonen.

Hvilke små grep kan vi ta for å få mer miljøvennlige klær til din bedrift? 

Det er mange ulike materialer og teknologier og det viktigste er å finne det rette for ditt bruk. Å bytte bort bomull med økologisk bomull, som er dyrket uten bruk av farlige kjemikalier og kunstgjødsel, er et lite grep man kan ta for å få mer miljøvennlige arbeidsklær. Det finnes mange typer resirkulerte materialer som f.eks. polyester, ull og dun. Velger du klær produsert av resirkulert materiale eller plantebasert materiale har du valgt en mer bærekraftig produksjon på klær til ditt firma.

 

Ta kontakt med oss for råd og hjelp til å finne de riktige produktene slik at du kan få mer miljøvennlige firmatøy til din bedrift.