Ønsker du mer bærekraftige profilklær?

Ordet bærekraft er et ord som har kommet for å bli og stadig flere bedrifter velger bærekraftige og miljøvennlige løsninger når de skal handle profilklær med logo.

Ønsker du mer bærekraftige profilklær?

Tenk miljø og velg bærekraftige profilklær

Å velge bærekraftige og miljøvennlige profilklær handler om å ta de riktige valgene som har minst mulig fotavtrykk på miljøet. Samtidig handler det om å velge profilklær som skal vise bedriften fra sin beste side og her er kvalitet, levetid og nytteverdi gode nøkkelord. En jakke eller skjorte av god kvalitet, som kan brukes ofte, er et mer miljøvennlig valg enn et billig produkt som må erstattes oftere. Den billigste løsningen er ofte ikke den beste og har som regel større negativ virkning på miljøet. Med miljøvennlige profilklær har du ikke bare bidratt til en litt renere verden, men du har også sikret at dine medarbeidere ikke går rundt med klær som har blitt behandlet med farlige kjemikalier.

Hvordan velge bærekraftige profilklær

Det beste er å se etter miljørmerkede klær. Svanemerket, GOTS (Global organic textile standard), Fairtrade Cotton, OEKO-TEX og EU Ecolable er eksempler på miljømerker som stiller strenge miljøkrav til alt fra bruk av kjemikaler til behandling av arbeidernes rettigheter, forurensing og dyrevelferd. Når du velger bærekraftige profilklær har du vært med på å ta ansvar for at bomullsplukkere og tekstilarbeiderne ikke blir utsatt for problematiske kjemikalier i tekstilproduksjonen.

Hvilke små grep kan vi ta for å få mer miljøvennlige profilklær? 

Det er mange ulike materialer og teknologier og det viktigste er å finne det rette for ditt bruk. Å bytte bort bomull med økologisk bomull, som er dyrket uten bruk av farlige kjemikalier og kunstgjødsel, er et lite grep man kan ta for å få mer miljøvennlige profilklær. Det finnes mange typer resirkulerte materialer som f.eks. polyester, ull og dun. Velger du klær produsert av resirkulert materiale eller plantebasert materiale har du valgt en mer bærekraftig produksjon til dine profilklær.

 

Ta kontakt med oss for råd og hjelp til å finne de riktige produktene slik at du kan få mer miljøvennlige profilklær til din bedrift.